Nyhed

Internationalt agentur stritter russisk bas ud

International agentur stritter russisk bas ud | Magasinet KLASSISK

Først røg Anna Netrebko kort efter Putins invasion af Ukraine i februar 2022, og nu har det internationale agentur Centre Stage Artist Management (CSAM) også skilt sig af med den mildt sagt kompromitterede russiske bassanger Ildar Abdrazakov.

OperaWire oplyser, at CSAM, som er en del af verdens største musikselskab Universal Music Group, har stoppet samarbejdet med Abdrazakov. Nyheden kommer efter hans engagement i Putins genvalg i foråret, som kostede sangeren aftaler i de store operahuse i Zürich, Rom, Wien og Paris.

Ildar Abdrazakov, som også er kendt for sin omfattende involvering i den russiske præsidents krigspropaganda, har for nyligt fået Den Russiske Stats Pris for sin indsats for kunsten i Rusland. Efter at have modtaget prisen postede han et opslag med et foto af Putin på Instagram og skrev blandt andet:

»Jeg er beæret over at modtage denne fine pris personligt fra præsidenten for Den Russiske Føderation. Jeg er en lykkelig mand«.

Abdrazakov kom i vælten, da hans navn og foto sidste år optrådte på en liste med mere end 700 Putin-støtter fra det politiske liv og militæret samt fra kultur- og idrætseliten, der officielt var med til at nominere den mangeårige præsident til valget i marts.

Sangerens tilknytning til Putin og han nærmeste kreds har tidligere været i mediernes søgelys, men det var første gang, at hans relation og direkte støtte til den russiske præsident formelt kunne dokumenteres.

OperaWire kontaktede dengang CSAM for en kommentar til listen over Putin-støtter, hvor bassangeren optrådte. Agenturet oplyste på det tidspunkt, at de havde indstillet alle forretningsforbindelser til Rusland umiddelbart efter invasionen, og at de i øvrigt ikke var bekendt med listen.

Abdrazakov er fast tilknyttet Mariinskij Teatret i Skt. Petersborg, men i den kommende sæson optræder han også flere gange i Napolis berømte operahus, Teatro San Carlo, der i april fejrede 30-året for Netrebkos scenedebut.

Foto: Anton Welt

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER