Nyhed

Italiensk musikprofessor taget i snyd

Den italienske pianist og musikprofessor, Maurizio Moretti (foto), er blevet afsløret som en gemen snyder, da han udgav et album med soloværker af Brahms. Alt tyder, ifølge musikbloggen Slipped Disc, på, at han har stjålet med arme og ben fra kollegaen Marc Pantillon, der er pianist og professor ved konservatoriet i Lausanne, idet udgivelsen er identisk med hans album på det schweiziske label Claves udgivet i 2005.

»En italiensk kollega fortæller mig, at en pianist har hacket min cd med Brahms og offentliggjort den på internettet, som om han har spillet den selv. Jeg tager det som en kompliment, at han har valgt min version«, skriver Marc Pantillon i en spydig kommentar på sin Facebook side.

Pladeselskabet Inviolata, som har udgivet kopialbummet, har nu angiveligt undskyldt overfor Marc Pantillon og Claves og trukket albummet tilbage. Moretti har samtidig fjernet alle oplysninger om udgivelsen fra sit website og sin Facebook side. Udover at have professorater i Frankrig og Italien var Moretti indtil nu en velrenomméret pianist med en international karriere. Han deltager også ofte som dommer i juryer ved musikkonkurrencer. Efter episoden er der fra forskellige kilder rejst mistanke om fusk med andre af hans udgivelser. Han har foreløbigt ikke ønsket at udtale sig om sagen.

Foto: PR

Læs også: Urent trav i violinkonkurrence?

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER