Nyhed

Julekoncerten aflyst på grund af corona?

Julekoncerten aflyst på grund af corona? | Magasinet KLASSISK

Med udsigt til en historisk kedelig højtid med masser af ingenting og indespærring derhjemme er det måske værd at overveje, om man ikke bør svælge i de mange gratis tilbud om julekoncerter, der bliver streamet fra orkestre og koncertsale verden over.

Vi giver her et bud på flere julekoncerter, som måske kan hjælpe dig lidt med julestemningen i en anderledes ferie med alt for mange begrænsninger, mens vi venter på corona-vaccinen.

Fra 21. december – 20. januar
Stile Antico: Spanish Nativity
Hvis du er en af de mange, der bliver snydt for det årlige juleoratorium er her et kor-plaster på såret fra en af verdens fineste kammersale, Wigmore Hall, i London. Det britiske kor Stile Antico (foto), der har specialiseret sig i tidlig musik komponeret før det attende århundrede, opfører julemusik fra den spanske guldalder af renæssancekomponister som Alonso Lobo, Francisco Guerrero og Cristóbal de Morales.

Stile Anticos julekoncert (starter ved 8:30 min):

Lillejuleaften kl. 20.03 – tilgængelig tre måneder frem
Freiburger Barockorchester: The Trumpet shall sound
Freiburger Barockorchester spiller op med højtidsmusik fra kendte og knap så kendte komponister live fra Konzerthaus Freiburg. Du kan høre musik for horn og strygere af bl.a. Johann Stamitz og François-Joseph Gossec, mens den store finale er Haydns Symfoni nr. 89 – ‘Pastorale’. Trompetisten Jaroslav Rouček optræder som solist, mens Éva Borhi fører både violin og taktstok.

Du finder Freiburger Barockorchesters julekoncert her

1. og 2. juledag kl. 13.00
Aalborg Symfoniorkester: Englesang & Messingklang samt Juleoratoriet
Musikscenen herhjemme er som bekendt lagt ned på grund af myndighedernes skærpede restriktioner. Det gælder også i Aalborg, hvor et nedlukket Musikkens Hus alligevel inviterer til online julekoncerter 1. og 2. juledag. Musikere fra Aalborg Symfoniorkester byder fredag på en forkortet julekoncert med sopran Susanna Anderson og lørdag på en ligeledes afkortet udgave af Bachs Juleoratorium. Solisterne Sibylle Glosted, Sidsel Aja Eriksen, Jonathan Koppel og Deyan V’atchkov synger udvalgte arier fra J.S. Bachs fortolkning af juleevangeliet.

Begge koncerterne streames kl. 13 på Facebook

Og på Musikkens Hus’ YouTube-kanal

Foto: Marco Borggreve

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER