Nyhed

Kasper Holten bestiller ny opera af succesteam

Som en af sine sidste gerninger i Royal Opera House har den afgående operachef, Kasper Holten, bestilt en ny opera af komponisten, George Benjamin, og manuskriptforfatteren, Martin Crimp. Der er store forventninger til den nye opera, da de to også er mændene bag ‘Written On Skin’, der betragtes som én af de vigtigste operaer i det nye årtusinde.

»Jeg er dybt taknemmelig over, at George sammen med Martin Crimp skriver sin næste store opera til os her på Covent Garden. Min dialog med George og Martin har været en fascinerende rejse, helt fra den indledende snak om stykket. I mine øjne har de fundet et enestående emne og givet det en original behandling, der vil skabe en aften med bevægende musikdrama«, siger Kasper Holten i en pressemeddelelse.

I centrum for stykkets handling står en konge, der er tvunget til at skulle træffe valget mellem kærlighed og rå politisk magt. Kongens valg og handlinger driver hans land i borgerkrig, og får hans kone og søn til at sætte sig op imod ham. I historiens slutning foretager sønnen den ultimative voldshandling for øjnene af sin mor – i forsøget på at skabe fred.

Der er urpremiere i London i maj til næste år, og derefter går turen videre til Amsterdam, Hamborg, Lyon, Chicago, Barcelona og Madrid. Instruktøren på den nye opera er også en genganger fra ‘Written On Skin’, nemlig Katie Mitchell. På rollelisten er blandt andet Barbara Hannigan, Peter Hoare og Gyula Orendt. Komponisten står selv på podiet ved opførelser på Covent Garden.

Foto: Bill Cooper / ROH

Læs også: Nu skal der være ligestilling i Covent Garden

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER