Nyhed

Klassisk musik mere populært end fodbold i Tyskland

Klassisk eller fodbold? Det første hvis du spørger i Tyskland. Sidste år foretrak flere tyskere at opleve klassisk musik frem for fodbold i Bundesligaens bedste række. Der var nemlig 40 procent flere koncertgængere end fodboldtilskuere i 2016, viser ny rapport fra Det Tyske Orkesterforbund.

»Jeg er overbevist om, at man med de overraskende tal står overfor en ny tendens på det klassiske område«, siger direktør Gerald Mertens fra Det Tyske Orkesterforbund.

Udbuddet af klassisk musik i Tyskland er stort. Alene for de offentligt støttede orkestre og radioensembler var koncertaktiviteten i sæsonen 2015/16 fordelt på ikke mindre end 13.800 begivenheder. Det er ti procent mere end i den foregående undersøgelse, der blev foretaget for to år siden. Men det er især satsningen på de unge lyttere, der er markant i undersøgelsen med en stigning på over 20 procent i perioden. Det er primært med koncerter rettet mod undervisningssektoren, at engagementet er øget. 5.100 koncerter blev der spillet for skoler og andre uddannelsessteder. Antallet kommer bag på Gerald Mertens, som beskriver udbuddet som »enormt«.

Foto: Thomas Bartilla

Læs også: Engelske orkestre spiller mere – men tjener mindre

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER