Nyhed

Konservatorielærer får millionerstatning

»Violiner er strygernes sigøjnere, og hvis du er smart, vælger du et andet instrument for at få et bedre renommé«. Sådan lød et kontroversielt karriereråd fra konservatorielæreren Francesca Carpos til hendes studerende ved det ansete Royal Academy of Music i London for halvandet år siden. Og det endte med, efter klager fra de studerende og en disciplinærsag fra ledelsen, at hun blev fyret fra den stilling, hun netop var tiltrådt.Overwatch Porn

Carpos gik derefter i arbejdsretten med en klage over fyringen, som hun mente var uberettiget, og hun forsvarede sig med, at hendes udtalelser var en ironisk kommentar til de ulige forhold i musikbranchen, og at citaterne, der blev lagt til grund for fyringen, i øvrigt var grebet ud af en sammenhæng. Hun fik medhold i sin anke i november.Gaytube

»Det var enormt smertefuldt for mig, at miste et job jeg elskede, og at mit ry som musiker og lærer skulle lide så stor skade under de omstændigheder. Det har været et ekstremt svært år for mig og min familie, men jeg glæder mig over resultatet, og jeg ser frem til at fortsætte med min karriere«, sagde Francesca Carpos til The Telegraph efter arbejdsrettens afgørelse.

Nu har Carpos og Royal Academy of Music indgået forlig om en erstatning efter den uberettigede fyring, og hun har fået 1,6 millioner kroner i kompensation for tabt arbejdsfortjeneste i de 34 måneder, der er gået siden, skriver The Independent.

»Jeg er glad for at have vundet så udtalt en sejr. Royal Academy of Music har ikke undskyldt så meget som en enkelt gang. Sikke dumme mennesker der har spildt så mange penge på en kurs bestemt af dårlig rådgivning. Konservatoriets renommé har lidt stor skade efter ledelsens svage beslutningstagning, hvilket ironisk nok var det, de forsøgte at undgå«, siger Francesca Carpos efter forliget.

Royal Academy of Music har foreløbigt valgt ikke at kommentere arbejdsrettens afgørelse og det efterfølgende forlig.

Foto: PR

Læs også: Konservatorielærer fyret efter kontroversielle karriereråd

FLERE NYHEDER