Nyhed

Kremer ønsker at stoppe karrieren – til sin agents store overraskelse

Om det var en fortalelse fra violinvirtuosen Gidon Kremer eller ej, vides ikke. Men da hans agent, Sonia Simmenauer, på den klassiske blog Pizzicato kunne læse, at han ønsker at stoppe karrieren og mener at have omkring 100 koncerter tilbage i sig, spærrede hun øjnene op, da det i den grad var breaking news for hende.

Den 72-årige, lettisk-fødte violinist havde ladet bemærkningen falde i en bisætning under en samtale med publikum efter en koncert i Herrenhausen, hvorefter avisen Hannoversche Allgemeine blæste den op i en overskrift.

»Når en musiker, der er 72 år gammel, siger, at han agter at spille 100 koncerter mere, siger han i virkeligheden det modsatte af, at han stopper«

Sonia Simmenauer, Gidon Kremers agent

Den overraskende nyhed blev viderebragt på bloggen Pizzicato, som få timer efter offentliggørelsen modtog en mail fra agenten, der afviste den rapporterede melding fra Kremer. Hun kritiserede også, at medierne viderebragte en udtalelse fra »en af de største violinister og vigtigste kunstneriske personligheder i de seneste årtier« uden at få den bekræftet.

»Jeg er sikker på, at Gidon Kremer gerne ville have svaret på sådan et spørgsmål. I stedet er der trykt en oplysning, der er mere end vag. Når en musiker, der er 72 år gammel, siger, at han agter at spille 100 koncerter mere, siger han i virkeligheden det modsatte af, at han stopper. Når Gidon Kremer siger det, så er det i sidste ende tættere på 500 koncerter end 100«, lyder det fra hans agent.

Gidon Kremer har, så vidt vi ved, ikke kommenteret sagen endnu.

Foto: Paolo Pellegrin / Magnum Photos

Læs også: »Vi kan aldrig besejre mesterværkerne« | Interview Leonidas Kavakos

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER