Nyhed

La Scala udvider med hjælp fra modemogul

La Scala udvider med hjælp fra modemogul | Magasinet KLASSISK

Det store italienske modefirma Armani er trådt ind i kredsen af La Scalas faste donorer, og det kommer operahuset i Milano til gode både praktisk og kunstnerisk. Pengeindsprøjtningen udmønter sig blandt andet i opførelsen af en længe ønsket tilbygning på bagsiden af teatret i Milano, som skal rumme et stort scenografiværksted, nye sale til orkester og balletkorps m.m.

Med udvidelsen færdiggøres en gennemgribende renovering af Teatra alla Scala, der blev sat i gang for snart mange år siden. Første del, renoveringen af sal, scene og foyer, stod færdig i 2004. Den nye tilbygning forventes at stå klar i december til næste år, oplyser kulturbloggen Gramilano.

Modehusets topchef og stifter, Giorgio Armani, har flere gange tidligere støttet La Scala, siden organisationen bag teatret i 1997 blev omdannet til et fond. Han har også lavet kostumer til La Scalas opsætning af Richard Strauss’ ‘Elektra’ i 1994 og en gallakjole til den cubansk-amerikanske sopran Lisette Oropesa i 2020 (foto). Armani, hvis modehus også ligger i Milano, føler en nær tilknytning til teatret og ser sin afgørende donation til færdiggørelsen af renoveringen som et bidrag til byen og et skulderklap til en hårdt trængt branche:

»Mit engagement i Milano efter dette foruroligende sidste år har været stort og mangfoldigt, og jeg kunne bestemt ikke forsømme kulturen, en sektor der er ramt særlig hårdt. Kunsten er altid blevet sat på vågeblus i vanskelige tider, fordi den ikke umiddelbart forekommer livsvigtig og nødvendig. Den er det modsatte«, udtaler Giorgio Armani i La Scalas pressemeddelelse.

Det seneste år har for Teatro alla Scala stået i skyggen af corona pandemien, og den manglende aktivitet på scenen har ført til en anseelig nedskæring i budgettet på 300 millioner kroner i forhold til 2019. Omvendt har corona-året indbragt et rekordhøjt beløb i private donationer, deriblandt fra Armani og en anden ny storsponsor, supermarkedskæden Esselunga, skriver New York Times.

Foto: Brescia e Amisano / Teatro alla Scala

Læs mere: La Scala nød-sæsonåbner

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER