Nyhed

Luisi tager over efter van Zweden i Dallas

Det bliver én af verdens travleste dirigenter, Fabio Luisi (foto), der tager over hos Dallas Symphony Orchestra, når Jaap van Zweden til efteråret rejser nord-øst over til sin nye post som chefdirigent for New York Filharmonikerne. Luisi, der netop har forlænget med DR SymfoniOrkestret, træder formelt set til i Dallas i sæsonen 2020/21 men er udnævnt til »kommende chefdirigent« allerede fra næste år. Kontrakten med hans nye orkester løber frem til 2024.

Luisi debuterede med orkestret tilbage i 2002 og er først vendt tilbage igen i år ved en optræden i marts. Og det har tilsyneladende været hovedet på sømmet:
»Da jeg var der i marts, fik jeg en fornemmelse af, at jeg kan kan få et fremragende samarbejde med dette orkester. Orkestrene i USA er meget åbne og nysgerrige. Og jeg har set, at publikum er ligeså nysgerrige når det gælder værker, de ikke kender. Du kan godt træde lidt udenfor, det man kan kalde, de normale veje for programlægning og lave nogle eksperimenter og løbe en lille risiko. Uden risiko vinder du ikke noget«, siger Luisi til Washington Post.

Hans nye amerikanske post vil indebære en del pendleri over Atlanten. Udover jobbet hos DR symfonikerne er han i forvejen chefdirigent hos Zürich Operaen, og han har netop tiltrådt stillingen som musikchef for Operaen i Firenze. Hans plan på sigt er dog at begrænse aktiviteterne i Europa for at kunne udvide tiden i Dallas fra fem til ti uger årligt fra 2021.

Foto: Barbara Luisi

Læs også: Luisi fortsætter med DR SymfoniOrkestret

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER