Nyhed

Malko-finalist ny dirigent hos Boston Symphony Orchestra

En af de tre finalister fra sidste års Malko Konkurrence, russiske Anna Rakitina, har brugt sin andenplads som springbræt til en spirende karriere i USA. Andris Nelsons amerikanske orkester, Boston Symphony Orchestra, har udnævnt den unge russer til assisterende dirigent i en toårig periode med start i den kommende sæson. Hun er den blot anden kvinde, der får stillingen i orkestrets historie.

Rakitina glæder sig til samarbejdet med den lettiske chefdirigent i Boston:
»Jeg føler mig meget heldig over at blive en del af et så vidunderligt musikensemble. Jeg er beæret og ser frem til at begynde at arbejde med den fantastiske Maestro Andris Nelsons og alle de fabelagtige musikere i Boston Symphony Orchestra«, siger hun i orkestrets pressemeddelelse.

Anna Rakitina sætter formelt foden på podiet foran Boston Symphony Orchestra for første gang under Tanglewood Festivalen, orkestrets sommerrecidens, i 2020. Derefter skal hun stå i spidsen for orkestret ved flere lejligheder i den efterfølgende sæson.

Med til den nye stilling hører et forløb som såkaldt ‘Dudamel Fellow’ ved Los Angeles Philharmonic, et stipendiat hvor hun under chefdirigent Gustavo Dudamels vinger skal lede flere koncerter i Walt Disney Concert Hall.

Anna Rakitina er uddannet violinist og dirigent fra Tjajkovskij Konservatoriet i Moskva med videre studier i direktion på musikkonservatoriet i Hamborg. Hun har tidligere vundet priser ved konkurrencen Deutscher Dirigentenpreis samt i Taiwan ved TCO International Conducting Competition.

Foto: Julia Piven

Læs også: Ekspressiv amerikaner bliver Malkovinder 2018

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER