Nyhed

Martin Fröst afløser Thomas Dausgaard som chefdirigent

Én af verdens førende klarinettister, Martin Fröst, afløser danske Thomas Dausgaard som chefdirigent for Det Svenske Kammerorkester i sæsonen 2019/20. I de senere år har 46-årige Fröst i stigende grad prioriteret dirigenthvervet, og posten som ny chef for Det Svenske Kammerorkester bliver hans første store ansvar i den rolle. Svenske medier ser hans tiltræden som begyndelsen på et nyt og vigtigt kapitel i orkestrets historie, og han melder sig klar til opgaven.

»Det Svenske Kammerorkesters passion og kreativitet som kollektiv og som individuelle musikere er ubegrænset. Sammen håber jeg, vi kan udvide grænserne for, hvad et orkester er og kan blive«, lyder det fra Fröst i en pressemeddelelse.

At det netop blev Det Svenske Kammerorkester, der blev valgt som hans første chefdirigent hverv er ikke noget tilfælde.
»Det har alt med Det Svenske Kammerorkester at gøre, at jeg tager dette skridt. Det havde jeg ikke kunne med noget andet orkester i dag«, siger Martin Fröst til Sveriges Television.

Afgående Thomas Daugaard har stået i spidsen for det 39-mand store ensemble fra orkestrets allerførste dage. Efter stiftelsen i 1995 kom han til som chef i 1997 og har siden haft afgørende indflydelse på den kunstneriske retning. En milepæl, der har været med til at sætte både ensemblets og hans navn på landkortet, er den kritikerroste indspilningsserie med Beethovens orkesterværker. Daugaard, som fortsætter som æresdirigent, er ikke den eneste dansker, der har stået i spidsen for Det Svenske Kammerorkester, Nikolaj Znaider har tidligere været 1. gæstedirigent for orkestret.

Foto: PR

Læs også: Prisfest i Berlin

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER