Nyhed

Med symfoniorkestret i baren

Med symfoniorkestret i baren | Magasinet KLASSISK

Philharmonia Orchestra, London-orkestret, der er kendt for sine berømte dirigenter, har plantet fødderne i en ny branche, da de har indledt et samarbejde med destilleriet Wardington’s Original Ludlow Dry Gin. De to partnere har udviklet en ny limited-edition gin under navnet ‘Philharmonia London Dry Gin’.

En del af indtægten fra hver solgt flaske gin går til orkestret for at understøtte online koncerter og til at videreudvikle en forretningsmodel, der har stået for skud under coronakrisen. Ligesom resten af orkesterscenen har Philharmonia oplevet en drastisk reduktion i billetindtægterne efter langvarig nedlukning.

Philharmonia London Dry Gin er skabt af Shaun Ward fra Wardington’s sammen med en gruppe af musikerne, og på orkestrets website kan man læse at drikken er »inspireret af Philharmonias navnkundige lyd i anledning af 75-året for dets grundlæggelse«.

Den engelske orkester blev stiftet i 1945 som studieorkester for pladeselskabet EMI. Igennem tiden har orkestret været under ledelse af nogle af de største dirigenter. Blandt andre har Wilhelm Furtwängler, Herbert von Karajan, Lorin Mazel og Riccardo Muti medvirket ved ensemblets mere end 1.000 albumudgivelser. Også Esa-Pekka Salonen og prominente yngre dirigentnavne som Santtu-Matias Rouvali samt Jakub Hrusa er på orkestrets lønningsliste.

Læs mere: Spritproducent bestiller symfoni til saké-gæringen

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER