Nyhed

Michael Tilson Thomas takker af i San Francisco

Efter lang og tro tjeneste takker Michael Tilson Thomas af som chefdirigent for San Francisco Symphony. Tilson, én af USA’s højest betalte dirigenter, har været chef for orkestret i 25 år, når han stopper i slutningen af sæsonen 2019/20, men han har været tilknyttet orkestret helt tilbage fra 1974. Han fortsætter som æresdirigent for San Francisco Symphony og skal dirigere orkestret i mindst fire uger i hver sæson.

72-årige Tilson ser frem til at slippe for det administrative ansvar og glæder sig til at realisere de mange kreative udkast, som over tiden har hobet sig op i skrivebordsskuffen på grund af travlhed.
»Lykkeligvis tillader min nye, unikke post som æresdirigent for San Francisco Symphony mig i mange år fremover at fortsætte samarbejdet med mine ærede kolleger om projekter, der ligger mit hjerte nært«, siger dirigenten til Classical Music Magazine om sin kommende position.

Tilson har i sin tid med orkestret været kendt for at søge nye veje og har blandt andet modtaget hele 11 Grammy’er og en stor bunke udmærkelser og ordner. De sidste to sæsoner bliver en travl periode for chefen og orkestret og byder blandt mange andre ting på en Europaturné. Tilson besøgte Tivoli i København så sent som i sommer med Yuja Wang og London Symphony Orchestra, som han har været gæstedirigent for siden 1988.

Foto: Spencer Lowell

Læs også: En tvetydig opførelse leveret med kold kalkule | Koncertanmeldelse

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER