Nyhed

Modtager af Sonningprisen 2024 afsløret

Modtager af Sonningprisen 2024 afsløret | Magasinet KLASSISK

Det bliver den fransk-schweiziske fløjtenist Emmanuel Pahud, som modtager Léonie Sonnings Musikpris næste år. Det afslører musikfonden i dag i en pressemeddelelse. Prisen på en rund million kroner er Danmarks største og mest prestigefulde.

53-årige Pahud har fast plads hos Berliner Filharmonikerne som en af orkestrets solo instrumentalister og har ved siden af en solistkarriere med flere anmelderroste udgivelser i eget navn.

Formand for Léonie Sonnings Musikfond, Esben Tange, begrunder valget af prismodtageren:

»Fløjtenisten Emmanuel Pahud er en af træblæsernes superstjerner, der på suveræn vis personificerer klassiske idealer om skønhed, elegance og ekvilibrisme, samtidig med at han med stor nysgerrighed har været en drivkraft i at få skabt nye værker med en moderne kant. Med sin evne til både at indgå i et kollektiv – som solofløjtenist i Berliner Filharmonikerne og som passioneret kammermusiker – og ved at optræde som profileret solist samt skabe innovative soloprogrammer, hvor nyt og gammelt går i dialog, er Emmanuel Pahud enestående«.

Fløjtenisten får overrakt den store pris i maj ved en koncert i Odense Koncerthus. Forud for priskoncerten optræder Pahud ved en lille festival i landets tre største byer og på kunstmuseet Louisiana, hvor han siden 2005 har spillet jævnligt.

Emmanuel Pahud takker i pressemeddelelsen Léonie Sonnings Musikfond for at have valgt ham. Et valg der vækker både stolthed, ydmyghed og ærefrygt hos fløjtenisten over at skulle indtræde i rækken af tidligere prismodtagere.

»Priskoncerten med Odense Symfoniorkester og Anu Tali (dirigent, red.) gør mig meget glad. Programmet gengiver store værker af Debussy, Nielsen og Gubaidulina samt et nyt bestillingsværk komponeret af Bára Gísladóttir – en uhørt alkymi af solo-, kammermusik- og orkestermusik, som hylder fløjten«, siger Pahud om forårets priskoncert.

Foto: Josef Fischnaller / Warner Classics

LÆS OGSÅ

Musikpris går til døv slagtøjsspiller

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER