Nyhed

Mogens Dahl Koncertsal genopstår med ny musikfestival

Mogens Dahl Koncertsal genopstår med ny musikfestival | Magasinet KLASSISK

Mogens Dahl Koncertsal, der sidste år måtte dreje nøglen om på grund af coronakrisen, er nu tilbage og i stand til at byde gæster indenfor igen. Det sker med den nye musikfestival Collage Festival 2021, der åbner fredag og spiller tre dage frem med et program, som byder på komponister, solister, dirigenter og musikere fra Norden samt en spritny koncertsal.

»Jeg vil gerne med denne festival fortsætte den musikalske linie og ambition som vi havde inden Coronakrisen ramte os og det er fantastisk, at Festspillene i Bergen vil samarbejde med os om dette. Det gør musklerne større, og vi har sammen skabt et program, som er bredt og ambitiøst – også økonomisk« siger Mogens Dahl.

Ved åbningen fredag aften kan man bl.a. opleve solisterne Leif Ove Andsnes, Andreas Brantelid og Tine Thing Helseth. Festivalen åbner med en uropførelse af Rebecka Ahvenniemis ‘Hymn to a Tree’ samt musik af Haydn, Stravinskij og Bent Sørensen, der er festivalkomponist.

Bent Sørensen kan også opleves på festivalens anden dag i samtale med journalist og forfatter Bjørn Bredal, inden en koncert med Katrine Gislinge, Andreas Brantelid og Christian Ihle Hadland. Ved eftermiddagens koncert kan man blandt andet høre urpremiere på Sørensens ‘Traces of a Piano Concerto’.

Collage Festival, 1. – 3. okt., Mogens Dahl Koncertsal, Kbh. S.

Foto: PR

Læs mere: Mogens Dahl Koncertsal må dreje nøglen om

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER