Nyhed

Musik af Beethoven og Verdi sænker blodtrykket

Det er kendt, at musik har indflydelse på humøret, men nye studier har påvist at klassisk musik også kan have gavnlig effekt på hjertekar-sygdomme. I følge The Daily Mail er et forskerhold ved Oxford Universitetet under ledelse af Professor Peter Sleight nået frem til, at bestemte symfonier og operaer påvirker hjerterytmen. Ved forsøgene har forskerne spillet musik af Puccini, Schubert, Beethoven og Verdi, og de har konstateret, at især langsomme værker af de sidste to komponister er velegnede til at nedsætte blodtrykket. Ved et seminar for hjertelæger afholdt for nylig præsenterede Sleight forskningsresultaterne og forklarede, hvordan blodtrykket i den menneskelige krop stiger og falder med intervaller på 10 sekunder. Specielt Verdis værker rammer ofte denne naturlige rytme og er således med til at sænke puls og blodtryk. Ved seminaret sagde han:
”Vores forskning har skabt en bedre forståelse af, hvordan musik i bestemte tempi påvirker hjertet og blodkarrene. Men vi har brug for yderligere grundige studier, som forhåbentligt kan være med til at nedtone den generelle skeptiske holdning til den terapeutiske værdi i musikken.”
Andre britiske studier har senest vist, hvordan musikterapi også hjælper demens- og parkinsonpatienter, samt folk der har været ramt af slagtilfælde.

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER