Nyhed

Musikeres hukommelse er overlegen | Ny forskning

Et nyt studie viser, at musikere er overlegne, når det handler om opgaver, der kræver hukommelse, for eksempel evnen til at lagre og bearbejde information. Undersøgelsen afslører, at særligt korttids- og arbejdshukommelsen er bedre end hos ikke-musikere, og det betyder, at musikere generelt er gode til simultant at analysere og problemløse i en given situation. De kan så at sige både tænke og handle samtidigt.

»At lære at spille et musikinstrument indebærer, at man forbinder musiknotationen med lyden af noderne og sætter de to ting taktilt i spil. Denne proces kan forbedre individets aktive og kontrollerede indlæringsfærdigheder, og det kan være nyttigt, når man husker stimuli i andre opgaver, der involverer hukommelsen«, skriver det italienske forskerhold fra Padova Universitetet bag studiet, der er udgivet i det videnskabelige tidsskrift Plos Ons.

Musikerne præsterer bedst i forhold til arbejdshukommelsen, når de møder stimuli i form af toner men har også en fordel ved verbale stimuli. Når det gælder korttidshukommelsen er musikerne suveræne, lige meget om de skal huske en tone, en verbal besked eller et visuelt billede. En forklaring på musikernes bedre hukommelse kan ifølge forskerholdet være, at man med musikundervisning bliver god til at bryde lange strømme af information op i mindre, mere håndtérbare bidder.

Læs også: Klassisk musik gør mænd mere attraktive | Ny forskning

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER