Nyhed

København får et musikhus

Københavnerne – og andre musikelskere i regionen – kan se frem til et permanent musikhus i det tidligere bymuseums historiske bygning på Vesterbrogade. I Københavns Kommunes nye budgetforlig for 2022 er der netop afsat over 67,7 millioner kroner til Musikhuset, der bl.a. skal huse tre scener til kammermusik og akustiske koncerter i mindre størrelse.

Forliget, der kom på plads torsdag, er indgået med bred politisk opbakning fra alle partier i Københavns Borgerrepræsentation, undtagen Konservative. Beløbet dækker støtte i en periode på fem år, og pengene er øremærkede til »istandsættelse og opgradering af bygningen«, fremgår det af aftalen.

En styregruppe under ledelse af klarinettist Viktor Wennesz, Koncertkirkens leder Björn Ross, kunstnerisk leder af Athelas Sinfonietta Jesper Lützhøft og formand for KLANG festival Martin Malmgreen har i længere tid kæmpet for at skabe et regionalt klassisk spillested i det tidligere museum. Med den nye aftale er det lykkedes. Wennesz, der er formand for Musikhuset København, siger i en mail til Musikhusets Venner:

»Vi er naturligvis fuldstændig overvældet af den fantastiske støtte som et meget stort politisk flertal på Rådhuset i København har givet Musikhuset København. Det er svært med ord at beskrive alle de følelser, som rammer en efter at have fået den type af besked som Budget ’22 indebærer for hele projektet«.

I Københavns Kommunes aftaletekst kan man læse, at ombygningen sættes i værk i 2023, og udover pengene til renovering er der også afsat midler til etablering af udearealer, café, reception samt en såkaldt ‘black box’ for at kunne skabe en særlig akustik til rytmisk musik. Det bliver også i 2023, at kommunens Kultur- og Fritidsforvaltning skal have en model for driften af musikhuset på plads.

Visionen for Musikhuset København er at skabe et sted, hvor musikere, kunstnere, producenter, iværksættere og arrangører kan møde hinanden på kryds og tværs til gavn for musikkens udvikling i København, som det oprindeligt blev præsenteret.

Foto: Musikhuset København

Læs mere: Et nyt musikhus i København er kommet et skridt nærmere

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER