Nyhed

Nedlukket operahus genoptager koncertserie

Nedlukket operahus genoptager koncertserie | Magasinet KLASSISK

Mindre end en måned efter at Bayerns kulturminister lukkede Bayerische Staatsoper helt ned midt i prøverne på en ny opera, oplyser operahuset i München, at man genoptager koncertserien, ‘Mandags Koncerter’, der blev afbrudt midt i marts pga. coronakrisen. Første koncert med bl.a. Jonas Kaufmann blev spillet forrige mandag som et mindearrangement for den netop afdøde, tidligere operachef Peter Jonas.

I den seneste koncert fra i mandags kan du opleve Christian Gerhaher (foto), som vi blev snydt for herhjemme for et par måneder siden, ledsaget af pianist Gerold Huber i et program med musik af Dvorak, Wolf og Schubert. En optagelse af koncerten vil ligge frit tilgængelig på statsoperaens online kanal, STAATSOPER.TV og kan ses indtil 20. maj.

Den kommende mandagskoncert 11. maj, som bliver den sjette i serien, har Brahms som overskrift. Operahusets musikere spiller hans sonate for violin og klaver med violinist David Schultheneiss og pianist Myron Romanul i hovedrollerne. I koncertens anden del synger mezzosopran Okka von der Damerau lieder af Brahms, Schönberg, Berg, Strauss og Mahler.

Se ‘Mandags Koncerter’ på STAATSOPER.TV

Foto: Clive Barda

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER