Nyhed

Netrebko fyrer den af på sin 50-års dag med stjernevenner

Netrebko fyrer den af på sin 50-års dag med stjernevenner | Magasinet KLASSISK

Anna Netrebko, den russiskfødte diva, fejrede fredag aften sin 50-års fødselsdag med manér, da hun optrådte i Moskva med et udvalg af vennerne fra allerøverste hylde i operaverdenen. Gæstelisten til fødselsdagskoncerten, der blev afholdt i det store palads i Kreml, talte udover tenor-gemalen, Yusif Eyvazov, bl.a. Placido Domingo, Cecilia Bartoli og Rolando Villazón.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, er kæmpefan af Netrebko men kunne ikke deltage i festlighederne, da han i øjeblikket har isoleret sig efter, at flere i hans nærmeste stab er blevet smittet med Covid-19. I stedet sendte han en hilsen til sangerinden, som han tidligere har udnævnt til russisk nationalkunstner, på Kremls website.

Putin skriver bl.a.:

»Din lysende individualitet og ekstraordinære virtuositet, din stemmes sjældne skønhed og tonalitet og dine karismatiske forestillinger erobrer selv det mest sofistikerede publikum og beundres af millioner af mennesker over hele verden. Rusland sætter en ære i at have dig som repræsentant for den russiske sangskole, en unik sanger, der får ubetinget anerkendelse blandt professionelle. Dine forestillinger og koncerter i dit hjemland er altid store og imødesete begivenheder, en sand fejring af skønhed og musikalsk kunst af høj kaliber«.

Den tv-transmitterede fødselsdagsgalla, finansieret af den russiske oliegigant Rosneft, var udsolgt trods en billetpris, der svarer til, hvad mange russere tjener på en måned. Programmet bød på værker af Rossini, Verdi og Donizetti men også på russisk syng-med pop. Netrebko havde i et tv-show kort inden koncerten lovet, at der i lyset af den krasse billetpris ville være musik for alle:

»De fleste operaarier varer enten tyve minutter eller ender med selvmord. Det var svært at finde noget virkeligt opløftende…«.

Mariinskij-teatret i Skt. Petersborg, hvor Netrebko indledte sin karriere i koret og senere sang sit første hovedparti som Susanna i ‘Figaros Bryllup’, markerer også sangerindens runde dag med en koncert 1. oktober. Programmet ligger endnu ikke fast, ifølge teatrets website.

Foto: Gregor Hohenberg / DG

Læs mere: Netrebko indlagt med Covid-19

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER