Nyhed

Netrebko indlagt med Covid-19

Netrebko indlagt med Covid-19 | Magasinet KLASSISK

Anna Netrebko er røget på hospitalet i Moskva med en Covid-19 betinget lungebetændelse efter en optræden på Bolsjoj Teatret. Indlæggelsen skete få dage efter, at sopranen havde stået øverst på plakaten sammen med bassen Ildar Abdrazakov i Bolsjojs første forestilling (foto) efter et halvt års corona-nedlukning.

Umiddelbart efter premieren følte Abdrazakov sig sløj og blev testet positiv, og få dage efter var det så Netrebkos tur. Hendes agent, Maxim Berin, fortæller i et interview med New York Times, at hun efter lægernes vurdering har det godt. Det går, ifølge agenten, så hurtigt fremad med Netrebko, at hun endda er begyndt at synge på sygehuset. Hun har også haft overskud til et friskt opslag på Instagram. Heri kan man blandt andet læse:

»Jeg har været på hospitalet i fem dage med Covid-19 og vil snart komme mig. Alting ordner sig! Bæstet er ikke så forfærdeligt, som rygtet siger. Du får mig ikke så let!«

Sopranens sygdom og indlæggelse har dog kostet hendes imødesete deltagelse i koncertopførelsen af Verdis ‘Trubaduren’ i Barcelonas Gran Teatre del Liceu under ledelse af Gustavo Dudamel. Alligevel fortryder Netrebko ikke sin optræden i Moskva, skriver hun i opslaget:

»Jeg havde to valg: enten at blive hjemme og være bange for at blive smittet eller begynde at arbejde, rejse rundt og optræde med risiko for at blive syg. Jeg valgte ubetinget nr. to og fortryder ikke noget«. Bolsjoj Teatret er det andet af Ruslands berømte musikhuse, der bliver ramt af corona-smitte, efter at præsident Putin i juli erklærede krigen mod Covid-19 for vundet. For en måned siden løb det løbsk på Mariinskij-teatret i Skt. Petersborg i forbindelse med prøver til balletten ‘Giselle’.

Foto: Damir Yusupov / Bolshoi Teater / Verdis Don Carlo

Læs mere: »Anna Netrebko åbner døre«

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER