Nyhed

Nightingale String Quartet under Wilhelm Hansen Fondens vinger

Nightingale String Quartet under Wilhelm Hansen Fondens vinger | Magasinet KLASSISK

Også i år pumper Wilhelm Hansen Fonden millioner af kroner, i alt otte af slagsen, ud for at skabe yderligere omløb i dansk kulturliv. Men denne gang har fonden valgt at tage et særligt initiativ overfor den klassiske musik. Udover årets hæderspriser på 200.000 kroner har man besluttet at oprette en fast pengepulje som to-årig støtte til et såkaldt WH-Ensemble.

Nightingale String Quartet bliver det første WH-Ensemble og kan med en årlig tildeling på 300.000 kroner se frem til at få, hvad fonden kalder, »særligt gode økonomiske vilkår« i de næste par år. Kvartettens musikere, violinisterne Gunvor Sihm og Josefine Dalsgaard samt bratschisten Marie Louise Broholt Jensen og cellisten Louisa Schwab, kan bruge pengene som de vil men opfordres af WHF til »at række ud mod nye publikummer for den klassiske musik, gerne børn og unge, og gerne nye danskere«.

Wilhelm Hansen Fondens hæderspriser indenfor den klassiske musik går i år til Andreas Brantelid (cello) og Thomas Søndergård (dirigent). Fonden begrunder valget af de to I en pressemeddelelse:

»Andreas Brantelid er en usædvanlig begavelse – et usædvanligt naturtalent og en digter på sin cello«.

»Thomas Søndergård står på højden af sin karriere som international stjernedirigent. Fra det Kgl. Kapel og Radiosymfoniorkestret til f.eks. Royal Concertgebouw. London Symphony og Royal Scottish National Orchestra (hvor han er chefdirigent) inspirerer han musikerne i karismatiske prøveforløb og begejstrer publikum med magiske koncerter«.

Årets priser overrækkes ved en ceremoni på Københavns Gamle Børs nu på tirsdag.

Foto: Nikolaj Lund

Læs også: Under huden på Langgaard | Interview Nightingale String Quartet

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER