Nyhed

Norsk violinist sælger sin Guarneri – og beholder den

Vi har sagt det før: antikke, italienske strygeinstrumenter er en sikker investering. Spørg bare den navnkundige norske violinist, Arve Tellefsen. Han solgte sidste år sin Guarneri med en fortjeneste på godt 60 millioner danske kroner. Violinisten købte instrumentet for cirka en million i 1970 og forgældede sig samtidig godt og grundigt.

»Da jeg købte den, var det ikke for at investere, og jeg brugte tyve år af mit liv på at betale gælden af. Dengang anede jeg ikke, at den ville stige så meget i værdi. Så det var rent held. Jeg købte den, fordi jeg kunne lide klangen i den, og jeg lånte til op over ørerne for at få råd. Kunstnerisk har det været en god investering«, siger Tellefsen til erhvervsavisen Dagens Næringsliv.

Og handlen havde flere fordele for Arve Tellefsen end de økonomiske:
»Jeg har solgt en ganske dyr violin. Aftalen er indgået med en udenlandsk, anonym køber. Jeg må spille på violinen så længe, jeg lever og orker at spille. Vedkommende har forudbetalt«.

Salget af violinen gav Arve Tellefsen den højeste musikerindtægt i Norge i 2017, ifølge hans nyligt offentliggjorte selvangivelse. Avisen VG har gransket i de offentligt tilgængelige selvangivelser og fundet Arve Tellefsen på en 19. plads over de norske skatteyderne med den højeste personlige indkomst i 2017.

Foto: Per Heimly

Læs også: En sikker investering: Dyre instrumenter

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER