Nyhed

Online pladebutik lavede omvendt black friday

Online pladebutik lavede omvendt black friday | Magasinet KLASSISK

Engelske Presto Music, en af verdens førende klassiske online pladebutikker, lavede i weekenden en omvendt black friday for at fejre en stor opgang i salget af smalle genrer som klassisk og jazz. Under mottoet ‘Give Back Friday’ donerede Presto fem procent af den samlede omsætning fra fredag til mandag til de to velgørenhedsorganisationer, Chineke! Foundation og Benedetti Foundation.

Presto Musics administrerende direktør, Chris O’Reilly, fortæller om baggrunden for kampagnen:

»Da salget er steget i år, ønskede vi at betale tilbage til musikfællesskabet og tilbyde vores bidrag i disse udfordrende tider. De to velgørenhedsorganisationer har brug for støtte nu mere end nogensinde. Vi er glade for at se, hvordan både Chineke! Foundation og Benedetti Foundation vil få glæde af vores Give Back Friday-initiativ«.

Chineke! Foundation er en organisation, der arbejder for at fremme karrieremulighederne for både etablerede og kommende klassiske musikere med en ikke-hvid baggrund i Storbritannien og Europa. Den blev stiftet i 2015 af kontrabassist og professor ved Royal Academy of Music, Chi-chi Nwanoku, som også står i spidsen for flagskibet Chineke! Orchestra.

Bag Benedetti Foundation står den skotske violinist Nicola Benedetti, der også fungerer som kunstnerisk leder i organisationen. Benedetti Foundation fungerer som et netværk, der organiserer musikundervisning og workshops for børn og unge i fællesskab med professionelle musikere i hele Storbritannien.

Årets opgang i Presto Musics omsætning er den største nogensinde. Salget af klassiske udgivelser, både som fysiske cd’er og downloads, er steget med 32 procent, mens salget af jazzalbums er fordoblet, oplyses det i en pressemeddelelse.

Læs mere: Gammel kærlighed ruster ikke | Tendens

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER