Nyhed

OperaHarmony vil skabe helt nye mikro-operaer

Corona: OperaHarmony vil skabe helt nye mikro-operaer | Magasinet KLASSISK

Med et nyt initiativ håber den engelske sceneinstruktør Ella Marchment (foto) på at samle kreative kræfter fra hele verden for at skabe helt nye mikro-operaer som modsvar på corona-krisens lammede sceneliv. Projektet har hun kaldt #OperaHarmony.

Marchment fortæller om baggrunden for projektet til det engelske scenemagasin, The Stage:
»Jeg har tænkt over, hvordan vi stadig kan skabe kunst sammen, selv under disse vanskelige vilkår. Hvordan vi kan bruge den tvungne adskillelse til at bringe os tættere på hindanden. Tanken er at skabe et netværk mellem alle dem, der bruger kræfter på at skabe opera og plante frø til nye professionelle relationer, der har potentiale til at vokse yderligere, når vi er forbi denne situation. I en tid hvor så mange af verdens operakompagnier er lukkede, og vi er buret inde bag vores egne fire vægge, er det blevet bydende nødvendigt at lede efter måder, hvorpå kreativiteten stadig kan blomstre«, siger instruktøren.

Med Opera Harmonys Facebook-side som mødested vil komponister og librettister blive parret for, under temaerne ‘afstand’ eller ‘sammenhold’, at skabe mikro-operaer, der højst må have en længde på en halv time. Skaberne sættes derefter sammen med instruktører og sangere for at optage deres små operaer, som skal deles online.

Foto: PR

Læs mere om Opera Harmony

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER