Nyhed
Operahus appellerer skelsættende afgørelse
11. november 2018
11. november 2018
En arbejdsskadesag i England fik sat sit foreløbige punktum i foråret med bratschisten Chris Goldscheiders skelsættende sejr over hans tidligere arbejdsgiver, Royal Opera House. Sagen handlede om ansvaret for et invaliderende tab af hørelsen, bratschisten pådrog sig som medlem af operahusets orkester ved prøver på Wagners ‘Valkyrien’ i 2012.
Men nu har Royal Opera House fået lov til at appellere afgørelsen om arbejdsgiveransvaret, der kan få vidtrækkende konsekvenser for operahuset og musikindustrien i bredere forstand. Sagen var den første af sin art i England og vil formentligt danne præcedens i lignende sager om ansvaret for arbejdsmiljøet i de store orkestre. Det engelske operahus forsyner, ligesom andre musikhuse, nemlig alle sine musikere med høreværn men forpligter dem ikke til at bruge det.
Royal Opera House afviste indtil rettens afgørelse ethvert ansvar for den påståede arbejdsskade og dermed også erstatningsansvaret for de mén, Chris Goldscheider har fået. Men dommeren i højesteret, Nicola Davies, så anderledes på det og mente, at operahuset ikke levede op til sit ansvar som arbejdsgiver.
Royal Opera House er derfor tilfreds med tilladelsen til at appellere. En talsmand fra advokatfirmaet BLM, der skal føre sagen for operahuset, siger til The Strad:
»Det er afgørende for alle, der spiller livemusik – hvad enten det er et skolekor, en koncert, et sceneshow eller en forestilling i Royal Opera House – at vi har fået tilladelse til at appellere højesterets afgørelse. Vi har hele vejen været overbeviste om, at appelretten ville være enig i, at en anke har en rimelig chance for succes. Vi ser frem til at føre vores sag og dermed forsøge at sætte en stopper for den usikre situation producere af livemusik, musikere og optrædende har befundet sig i siden den første retsafgørelse«.
KLASSISK holder øje med udfaldet af appelsagen i det nye år.
FLERE NYHEDER