Nyhed

Operahus spiller digital hverdagsopera direkte fra laboratoriet

Operahus spiller digital hverdagsopera direkte fra laboratoriet | Magasinet KLASSISK

Det franske operahus Opéra national de Lorraine i Nancy havde i foråret premiere på et operaeksperiment ud over det efterhånden sædvanlige “vi-står-lige-her-på-scenen-og-synger-og-du-kan streame-det-hjemmefra”-corona format.

En komponist, en lyd-designer og en instruktør har skabt “saml-selv” operaen ‘Êtes-vous amoureux?’, der i tolv dele fortæller små kærlighedshistorier fra hverdagen i Nancy og omegn. Man kan selv bestemme hvor mange og i hvilken rækkefølge, man vil se dem ved hjælp af et online, interaktivt kort over byen.

Operaen skulle oprindeligt have været en sceneforestilling med betalende publikum, men på grund af coronakrisen endte den med at være »100 procent digital og 100 procent gratis«, siger direktør for Opéra national de Lorraine, Matthieu Dussouillez, til den franske avis l’Est républicain.

Spørgsmålet som også blev operaens titel, ‘Êtes-vous amoureux?’ (Er De forelsket?), travede operaens lyd-designer, radioproducer Chloé Kobuta, sidste år Nancys gader tynde med og stillede til de mennesker, hun mødte på sin vej. Svarene er blevet til de tolv kærlighedshistorier, som komponist Paul Brody har sat i musik og instruktør Kevin Barz iscenesat og optaget.

Fire solister, sopran Léa Trommenschlager, mezzosopran Pauline Sikirdji samt barytonsangerne Guillaume Andrieux og Lionel Peintre, fortolker historierne med hjælp fra Lorraine-operaens orkester.

‘Êtes-vous amoureux?’ er tilgængelig frem til 31. august, og man kan finde vej mellem historierne på kortet over Nancy her.

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER