Nyhed

Operahus spiller koncert for planter

Operahus spiller koncert for planter | Magasinet KLASSISK

Selv om Barcelonas operahus, Gran Teatro del Liceu, er lukket frem til 9. juli som følge af coronakrisen, slog man alligevel mandag dørene op til en ekstraordinær kammerkoncert – for planter. Ikke mindre end 2.292 af slagsen.

Det var den spanske kunstner, Eugenio Ampudia, der arrangerede koncerten, hvor det udelukkende vegetabilske publikum kunne høre Puccinis værk i en sats, ‘Crisantemi’ (krysantemum), fremført af strygeensemblet Uceli Kvartetten.

Ifølge The Guardian forklarer Ampudia, at koncerten skulle afspejle, hvad der er sket i hele Spanien og rundt om i verden, efter at Covid-19-pandemien har tvunget folk til at trække sig fra de fælles, offentlige rum.

»På et tidspunkt, hvor størstedelen af menneskeheden har buret sig inde i lukkede rum og været tvunget til at opgive at bevæge sig, har naturen sneget sig frem for at besætte den plads, vi har afgivet«, siger Eugenio Ampudia til The Guardian.

For García de Gomas, operahusets kunstneriske chef, bliver mennesker med forestillingen tilskuere til deres egen sociale historiefortælling:

»Koncerten hjælper os med at overveje den aktuelle status for menneskeheden, og hvordan vi under nedlukningen er blevet et publikum, som er frataget muligheden for at være et publikum«, siger han.

Foto: PR

Oplev koncerten med titlen ‘Concierto Para el Bioceno’

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER