Nyhed

Operakompagni lokker unge med gratis billetter

Med det operahuset selv kalder »et jordskælvfremkaldende initiativ« satser English National Opera i London nu benhårdt på at lokke de unge ind og opleve opera.

English National Opera har besluttet at tilbyde unge under 18 år gratis billetter til alle forestillinger lørdag aften igennem hele forårssæsonen. Det sker for at overbevise dem om, at opera ikke kun er for eliten men også for dem, og dermed skal bestræbelsen sikre en ny generation af operafans.

Operahusene verden over arbejder målrettet med forsøget på at nå nye, yngre målgrupper, og for English National Opera er løsningen lige nu at barbere entréen helt væk.

Ifølge operadirektør Stuart Murphy, der tiltrådte i marts, afspejler gratis-satsningen English National Operas kerneværdier:
»Vi blev grundlagt på en opfattelse af, at opera er for alle. At fjerne udgiftsbarrieren for de unge under 18 år er et kvantespring både for English National Opera og for opera i det hele taget. English National Opera er baseret på passion, og vi ønsker, at det unge publikum skal opleve at føle sig skiftevis lidenskabelige, ophidsede og lamslåede. Vi kan slet ikke vente med at byde dem velkommen til Londons Colosseum«, siger han til The Guardian.

Murphy drømmer, af indlysende grunde, om at lokke så mange unge til som muligt, lige fra »den musikalsk besatte« til »den bare rent nysgerrige«. De forhåbentligt mange nye teenage-publikummer kan nyde opsætninger af ‘La Bohème’, ‘Akhnaten’, ‘Den Glade Enke’, ‘Tryllefløjten’, og den nye opera ‘Jack the Ripper: the Women of Whitechapel’.

Herhjemme forsøger Den Kgl. Opera også at fange de unge med forskellige rabatordninger, men til forskel fra English National Operas nye model koster de alle sammen penge.

Læs også: Ny chef for English National Opera møder kritik

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER