Nyhed

Operakoret i English National Opera truer med at strejke midt i forestilling

Det samlede operakor i English National Opera (ENO) har varslet en arbejdsnedlæggelse midt i en forestilling i protest mod ledelsens planlagte nedskæringer, oplyser The Guardian. Koret nægter at synge hele første akt i opsætningen af Philip Glass’ opera ‘Akhnaten’ (foto). Aktionen vil ske under forestillingen fredag d. 18. marts, men truslen gør tilsyneladende ikke det store indtryk på ledelsen. På kompagniets webside for forestillingen kan man læse følgende:
»Hvis arbejdsnedlæggelsen finder sted som udmeldt, vil vi forsætte forestillingen og aflyser under ingen omstændigheder. Selv om det kommer til at påvirke oplevelsen, har koret tænkt sig synge både 2. og 3. akt. Og kompagniet vil gøre sit bedste for at minimere den negative indflydelse, det vil få på Deres fornøjelse af forestillingen«.

ENO befinder sig i en turbulent periode efter kompagniet i 2014 mistede status som fast offentlig støttemodtager efter flere år med ledelseskrise og økonomisk nedtur. Ledelsen har derfor bebudet massive besparelser for at ændre derouten. Nedskæringerne som koret protesterer imod vil medføre en nedgang i både timeløn og antal korsangere oplyser sangernes fagforening, Equity. Fagforeningen kalder besparelserne for »kulturel vandalisme, der vil forrette uoprettelig skade på kompagniets kunstneriske integritet«.

Foto: Richard Hubert Smith / ENO

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER