Nyhed

Operasanger raser over drikkevarer og slikposer i teatersalen

Operasanger raser over drikkevarer og slikposer i teatersalen | Magasinet KLASSISK

»Det Kongelige Teater er blevet et serveringsteater«. Sådan lød kommentaren fra operasanger Jens-Christian Wandt i et Facebook opslag, hvor han citerede en mindst lige så harcelerende anmeldelse af en forestilling på Gamle Scene på Kongens Nytorv. I Alexander Meinertz’ anmeldelse bliver Det Kongelige kritiseret for at tillade drikkevarer i salen:

»Når man står på scenen kan man mærke, hvis publikum ikke har den samme koncentration, og det smitter«

Jens-Christian Wandt, operasanger

»Gamle Scene på Kongens Nytorv er det eneste operahus i verden, jeg kender, hvor man nu kan tage sin rødvin, gin & tonic eller fadbamse med i salen og nyde den sammen med chokolade, chips eller Matadormix – og i øvrigt småsludre ubekymret undervejs. Det er som fredag aften med ‘Vild med dans’. Dagligstuen er rykket ind på Det kgl. Teater«, skriver han.

Og operasanger Wandt bakker op om kritikken og mener, at teatrets politik er respektløs overfor både kunstnere og publikum:

»Det er meget privat og også ret ufint at sidde og spise og drikke på den måde. Hvis det sker ved siden af mig, så er der pludselig en privatsfære eller en boble ved siden af, som er distraherende. Derfor syntes jeg, at mad og drikke hører til ude i foyeren før forestillingen, i pausen eller efter forestillingen«, siger han til Berlingske.

Wandt siger videre:
»Det kan godt være, at det ikke kan ses fra scenen, når man sidder i teatrets mørke og tager et glas op til munden. Men det er alligevel noget, man kan mærke. Når man står på scenen kan man mærke, hvis publikum ikke har den samme koncentration, og det smitter. Jeg ser det fra to sider. Jeg bliver distraheret som kunstner på scenen, men også som publikum«.

Kommunikationsdirektør på Det Kgl. Teater, Magnus Restofte, ser ikke det store problem i, at publikum tager deres drikkevarer med i salen:

»Vi har fået meget få klager fra vores kunder. Vi har faktisk omvendt fået en hel del positive tilbagemeldinger fra dem. Jeg mindes heller ikke, at vi har fået klager eller negative tilbagemeldinger fra vores kunstnere på scenerne. Men skulle vi få ny viden eller kommentarer fra vores kunder om, at de mener, at det overvejende er et forstyrrende element, så vil vi selvfølgelig revurdere det«, siger han.

Foto: DKT

Jens-Christian Wandts opslag har skabt livlig debat om publikumsetiketten, når tæppet går. Se opslaget her.

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER