Nyhed

Opsving i den engelske musikbranche

Det går godt i England, når det gælder musikken. Brancheorganisationen UK Musics nyligt udgivne rapport for 2015 viser, at musikbranchen bidrager med over 35 milliarder kroner årligt til den engelske nationaløkonomi. Rapporten viser også, at den økonomiske vækst i musiksektoren er næsten dobbelt så høj som den samlede fremgang i det engelske BNP.

Det får den engelske kulturminister, Karen Bradley (foto), til at klappe i hænderne og love videre støtte på en række områder, blandt andet øgede offentlige investeringer i musiksektoren og en mere lempelig beskatning af området. Det skal komme skoler og musikkonservatorier til gode, og sammen med undervisningsministeren vil Bradley rette en særlig indsats mod børn og unge fra dårlige sociale kår, som normalt ikke får mulighed for at lære et instrument at kende.

Blandt studerende på de engelske konservatorier er unge fra de laveste sociale lag stærkt underrepræsenterede, og musikbranchens generelle opsving skal altså være med til at rette op på det siger kulturministeren.

»Musik har en unik evne til at røre folk og gøre underværker for selvtillid, uddannelse og den generelle sundhed og lykke. Ingen ansvarlig regering kan fralægge sig ansvaret for at være musikkens fortaler. Ekstraordinært talent er imidlertid ikke nok. Magi kan være en del af den kreative proces, men en karriere i musik sker ikke ved et trylleslag. Denne regering vil gøre alt for at hjælpe«, skriver Karen Bradley i forordet til UK Musics nye rapport.

Foto: PR

Læs også: Berliner Filharmonikerne på statslige hænder?

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER