Nyhed

Orkester bliver siddende i protest over Domingo

Orkester bliver siddende i protest over Domingo | Magasinet KLASSISK

Når det har blæst omkring Plácido Domingo de seneste år, har det mest handlet om #MeToo anklager, men i sidste uge oplevede den aldrende sanger en anden form for offentlig modgang i forbindelse med hans deltagelse i sommerens store operafestival i Verona.

Flere italienske medier kalder hans optrædener »pinlige« og »ydmygende« og beretter om så ringe en præstation fra Domingos side, at orkestret nægtede at rejse sig under publikums sparsomme bifald.

Domingo var hovednavn i to af festivalens forestillinger. En gallakoncert hvor han skulle synge flere Verdi partier samt en opførelse af ‘Turandot’, som han skulle dirigere.

Avisen Corriere Della Serra kalder Domingos indsats i Verdi-gallaen for et regulært flop. Under fredag aftens fremførelse af uddrag fra titelpartiet som Macbeth svigtede sangerens hukommelse ham, da han glemte flere dele af teksten og til sidst måtte erstattes af en dubleant. Og ved forestillingens store finale var han fysisk fraværende, angiveligt på grund af et akut stemmesvigt.

Aftenen efter svigtede han så i rollen som dirigent i ‘Turandot’ og lod orkestret klare sig igennem operaen stort set på egen hånd.

Musikernes fagforening, Sindacato Lavoratori della Comunicazione, har efterfølgende forfattet et åbent brev, hvor de to aftenener med Domingo bliver kaldt for »en total fiasko«. Forbundet skriver, at flere medlemmer af både kor og orkester forinden havde forudset skandalen, da prøverne på de to forestillinger var lige så katastrofale, skriver nyhedsbureauet ANSA.

Musikernes fagforening skriver videre:

»I ‘Turandot’ (et værk der kræver en kæmpeindsats af enhver dirigent) følte alle medvirkende sig overladt til sig selv ved mere end én lejlighed, og de risikerede flere gange at fare vild. For at understrege dette nægtede orkestret i protest mod forestillingens middelmådighed at rejse sig, da dirigenten opfordrede til det«.

Forbundet afslutter brevet med at bede festivalens kunstneriske ledelse om at genoverveje næste års planlagte gallaaften med Plácido Domingo.

Foto: Operalia / PR

Læs mere: Spansk orkester får forbud mod at spille med Domingo

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER