Nyhed

Orkester på turné i højeste alarmberedskab

Philadelphia Orchestra, som for nylig har mødt massive protester hjemme i USA på grund af en Europaturné med planlagt finale i Israel, er blevet tvunget til at hæve sikkerheden på turen, både ved koncerter og på hoteller.

Turnéens første koncert i Bruxelles blev afbrudt af demonstranter fra den pro-palæstinensiske bevægelse BDS. Forstyrrelsen tvang de optrædende fra scenen i Palais des Beaux-Arts, og episoden har nu fået orkestret til at skrue helt op for sikkerhedsforanstaltningerne sammen med arrangørerne i de forskellige lande, skriver avisen Philadelphia Inquirer.

BDS (Boycott, Divestment, Sanctions) har iværksat en kampagne mod orkestret for at få ledelsen til at aflyse den israelske del af turnéen, som man mener er en direkte støtte til den israelske regerings aggressive fremfærd i blandt andet Gaza. Ifølge et Facebook-opslag fra BDS løber orkestret Israels ærinde ved »at drukne palæstinensernes dødsskrig i kulturoplevelser«.

»Vi må erkende, at BDS har til hensigt at demonstrere ved alle vores koncerter under hele turen. Vi håber, med den øgede kontrol, at kunne opfange alle slags skilte eller bannere, men vi kan jo ikke forhindre folk i at råbe op i salene«, lyder det fra orkesterchef Kelvin Hill i en intern orientering til orkestermedlemmerne.

Chefdirigent Yannick Nézet-Séguin har også bedt koncertarrangørerne om, at publikum ved de kommende koncerter bliver advaret om risikoen for protester og afbrydelser. Ifølge orkestrets kommunikationschef, Ashley Berke, er musikerne påvirket af protesterne, men »ingen af dem har ytret direkte ønske om at forlade turnéen«.

Foto: Jessica Griffin

Læs også: Rasende dirigent forlader podiet efter demonstration

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER