Nyhed

Orkestermusiker opgiver retssag

En retssag, hvor den 62-årige musiker John Wetherill havde sagsøgt sin arbejdsgiver, Indianapolis Symphony Orchestra og den unge chefdirigent Krzysztof Urbanski (foto), for aldersdiskrimination, er nu mundet ud i et forlig, hvor begge parter er enedes om at droppe sagen.

Detaljerne i forliget er ikke offentliggjort, og det eneste der er sluppet ud er, at hver side afholder deres respektive omkostninger til retssagen. I forbindelse med søgsmålet havde den tidligere 1. fagottist oprindeligt rejst krav om erstatning for tabt løn og kompensation for svie og smerte samt dækning af sine udgifter til advokat og retsgebyrer. Men det bliver der altså ikke noget af.

Det er uklart, om John Wetherill fortsat er ansat hos Indianapolis Symphony Orchestra. Et kig på orkestrets website afslører, at han er blevet strøget af musikerlisten, men ingen af parterne har foreløbigt ønsket at kommentere sagen.

Vi skrev om historien sidste år kort før John Wetherill sagsøgte orkestret efter flere års chikanerier fra chefdirigent Krzysztof Urbanski side. Den dengang 62-årige musiker havde tidligere indgivet en klage til det amerikanske nationale ligestillingsråd, hvor han i et skrift på 17 sider beskrev hvordan han selv og orkestrets andre musikere på over 40 år dagligt oplevede chikane fra chefdirigenten. Ifølge John Wetherill var det et forsøg på at presse de ældre musikere ud til fordel for de yngre medlemmer.

Det amerikanske ligestillingsråd vurderede dengang klagen og stillede sig på Wetherills side og anbefalede ham at prøve sagen ved en domstol.

Foto: Caroline Doutre / Festival de Paques

Læs også: Orkestermusiker sagsøger for aldersdiskrimination

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER