Nyhed

Oslo Filharmonikerne forlænger med chefdirigent før jobstart

Oslo Filharmonikerne forlænger med chefdirigent før jobstart | Magasinet KLASSISK

Oslo Filharmonikernes kommende chefdirigent, den unge finske dirigent Klaus Mäkelä, får forlænget sin oprindelige tre-års kontrakt med fire år mere. Og det endda før han formelt starter i sit nye job i forbindelse med den kommende sæson. Med forlængelsen kan Mäkelä og orkestret se frem til et samarbejde, der strækker sig over de næste syv sæsoner.

»I en tid præget af usikkerhed er det stort at kunne komme med en ny bekendtgørelse om fremtiden«

Ingrid Røynesdal, Oslo Filharmonikernes direktør

Filharmonikernes direktør, Ingrid Røynesdal, siger i en pressemeddelelse:

»I en tid præget af usikkerhed er det stort at kunne komme med en ny bekendtgørelse om fremtiden. Forholdet mellem Oslo-Filharmonikerne og Klaus Mäkelä er allerede meget specielt, og når vi nu udvider vores kontrakt med ham fra tre år til syv, bliver det muligt at lægge planer for et væsentligt samarbejde over tid. Vi ser frem til at tage fat på det, jeg ved vil være en ekstraordinær musikalsk rejse, så snart koncertlivet vender tilbage til det normale«.

Klaus Mäkelä siger selv:

»Dette engagement er selvfølgelig enormt spændende for mig, og jeg kan ikke vente med at begynde min ansættelse hos et orkester, som jeg elsker og respekterer dybt. Det er indlysende, at min forpligtelse overfor orkestret de næste syv år giver os muligheden for virkeligt at vokse sammen og eksperimentere i en lang række forskellige musikstilarter«.

I pressemeddelelsen løfter den nye chefdirigent også sløret for de kunstneriske planer for hans og filharmonikernes første sæson sammen:

»Et af vores første store projekter bliver at fremføre alle syv symfonier af Sibelius – musik, der er en del af orkesterets og mit eget DNA. I løbet af sæsonen har jeg prioriteret at programsætte Sibelius’ musik sammen med udvalgte værker af bl.a. Mozart, Monteverdi, Vivaldi, Ravel og Penderecki. Disse musikalske foreninger er designede til at tage os med på en rejse, som jeg mener godt kan ændre vores opfattelse af hver enkelt symfoni«.

Den kun 24-årige, cellistuddannede finne er i dag 1. gæstedirigent for Sveriges Radios Symfoniorkester, kunstnerisk leder af Turku Music Festivalen og kunstnerisk tilknyttet Tapiola Sinfonietta. Og så har han har de sidste par sæsoner debuteret med orkestre over hele verden, bl.a. Orchestre de Paris, Orchestre National de Lyon, Frankfurt Radiosymfonikere, samt symfoniorkestrene i Antwerpen, Bern, Malmø og Bergen.

Foto: Marco Borggreve

Læs mere: Randi Stene bliver ny operachef i Oslo

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER