Nyhed

Ung flygtning låner Stradivarius

Da den syriske flygtning Rami Basisah tirsdag aften optrådte i Royal Albert Hall ved 25-års jubilæumskoncerten for Englands største klassiske radiostation, Classic FM, var det med et helt særligt instrument i hænderne.

Florian Leonard Fine Violins, verdens førende forhandler og konservator af antikke italienske instrumenter, havde nemlig udlånt en Stradivarius med tilnavnet ‘Stephens’ fra 1690 til den unge syrer. Det sker i anerkendelse af hans kamp for at slippe ud af det krigshærgede land og til fods at nå Tyskland, hvor han nu har skabt sig en tilværelse og en karriere.

»En i sandhed udmarvende og livstruende rejse har ført Rami til scenen i Royal Albert Hall, og vi kunne ikke være mere glade for, at han vil spille på ét af verdens allerbedste instrumenter. Det bliver en helt særlig begivenhed«, siger en repræsentant fra Florian Leonard til Classic FM.

24-årige Rami var for to år siden studerende på konservatoriet i Homs og slap ud af byen med livet i behold, da den syriske regeringshær intensiverede kampene og efterlod den i ruiner.

Tidligere i år udgav Decca i samarbejde med det engelske Røde Kors albummet ‘My Journey’ på Decca, hvor Rami i toner fortæller sin historie om flugten op igennem Europa.

Foto: Jure Erzen

Se Ramis historie på YouTube, hvor du også finder et link til hans udgave af Beethovens ‘An die Freu

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER