Nyhed

Pariseroperaen spiller igen efter tragedien

På nationaloperaen i Paris har der været stille siden tragedien fredag, men efter fem dages tavshed genoptog man onsdag aften Donizettis ’Elskovsdrikken’, skriver Le Monde. Ved forestillingen på Bastillescenen deltog den franske kulturminister, Fleur Pellerin, som overværede operaens direktør og musikchef indlede aftenen med at kommentere de voldsomme begivenheder.
»Nu er det tid til at genåbne vores teatre«, lød det blandt andet. »Til anslaget mod kultur, sport, ungdom og liv er der intet bedre svar end: spil, spil, spil!«.
Efter et minuts stilhed førte et samlet operakor og orkester an i ’Marseillaisen’, efterfulgt af publikums lange applaus.

I New York valgte The Metropolitan Opera allerede dagen efter angrebene at vise deres støtte til Paris ved lørdagens forestilling. Med Placido Domingo som dirigent foran kor, solister og orkester fremførte en samlet sal den franske nationalsang skriver New York Times. Teksten til sangen var indlagt i forestillingens program, som også havde følgende forord:
»The Met sørger over ofrene efter terrorangrebet i Paris. Vi synger den franske nationalsang ved dagens matiné for at vise vores solidaritet med den franske befolkning«.

Se og lyt til Marseillaisen fra onsdagens forestilling i Bastilleoperaen

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER