Nyhed

Peter Lodahl ny musikchef for Tivoli

Peter Lodahl ny musikchef for Tivoli | Magasinet KLASSISK

Uden den store medieårvågenhed meddeler Tivoli i en pressemeddelelse, at man fra årsskiftet udvider samarbejdet med Copenhagen Phil, der om sommeren føjer ‘Tivoli’ til navneskiltet og fungerer som husorkester. Samarbejdet vil fremover også omfatte programlægningen af havens udbud af klassisk musik, og dermed bliver orkestrets musikchef, Peter Lodahl, også Tivolis musikchef i praksis. En stilling der hidtil har været besat af programchef, Maria Frej.

Ifølge pressemeddelelsen er formålet med samarbejdet, »at styrke den klassiske musik yderligere både i højden og i bredden«. Det har i de senere år været en del af Copenhagen Phils kunstneriske profil at ramme bl.a. yngre målgrupper. Tivoli oplyser, at man har planer om at udvikle koncertformater og repertoire til også at rumme andre genrer, for eksempel musical, operette og syng-med-koncerter.

»Samarbejdet med Tivoli er en hjørnesten i orkestrets historie og nutid. Nu styrker vi samarbejdet, så det giver os mulighed for at skabe nye musikalske oplevelser for et stort og mangfoldigt publikum i Tivoli. Samtidig bliver der en masse fordele ved at kunne se orkestrets aktiviteter i sammenhæng over hele året, ikke mindst for publikum«, udtaler Peter Lodahl.

Underdirektør for Tivoli Kultur, Frederik Wiedemann, mener, at den nye profilering vil skabe et forbedret afsæt for den klassiske musik i Tivoli:
»Vores musiktradition går helt tilbage til H.C. Lumbye og Tivolis tilblivelse, og det er helt i Lumbyes og Georg Carstensens ånd at præsentere musik, som både kan appellere bredt og rage højt op i det kunstneriske landskab. Det har både Copenhagen Phil og deres nye musikchefchef Peter Lodahl vist, at de kan, og nu får Tivolis gæster glæde af hele pakken«, lyder det fra ham

Nyheden om det udvidede samarbejde med Copenhagen Phil kommer en lille måned efter, at Malmö Live Konserthus, hjemsted for Malmö SymfoniOrkester, har udnævnt Maria Frej til ny direktør og koncerthuschef.

Foto: Foto Olafur Gestsson /  CPH Opera Festival

Læs også: Copenhagen Phil har udpeget ny musikchef

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER