Nyhed

Politiet dropper efterforskning af Den Fynske Opera

Politiet dropper efterforskning af Den Fynske Opera | Magasinet KLASSISK

Fyns Politi har standset en efterforskning af Den Fynske Opera. Det fremgår af en pressemeddelelse, som kompagniet har udsendt i dag.

Efterforskningen blev sat i gang efter, at Den Fynske Operas bestyrelse samt formanden Rune Kallager sidste år blev politianmeldt. Anmeldelsen blev indgivet af tidligere operachef, Thomas Storm, og forhenværende sekretariatsleder, Connie Risom i december.

Ifølge pressemeddelelsen har politiets anklagemyndighed stoppet efterforskningen, da der ikke er nogen »rimelig formodning om, at der er begået noget strafbart af hverken Den Fynske Operas bestyrelse eller bestyrelsesformand Rune Kallager«.

TV 2 Fyn har fået følgende kommentar fra bestyrelsesformanden:

»Først og fremmest er jeg helt vildt lettet over afgørelsen. Jeg har hele tiden sagt, at vi ikke har gjort noget strafbart eller ulovligt, så det er fantastisk for os at få endnu et stykke papir med den konklusion«.

Storm og Risom beskyldte i anmeldelsen Kallager for inhabilitet i forbindelse med indgåelsen af en aftale med kompagniets nye mediepartner, Jysk Fynske Medier.

Anmelderne mente, at forløbet op til aftalen med medieselskabet ikke var kørt efter bogen og anklagede bestyrelsesformanden for enten alene eller sammen med resten af bestyrelsen, at være gået bag om ryggen på operakompagniets ledelse. Rune Kallager afviste beskyldningerne.

Den seneste håndfuld år har Den Fynske Opera været præget af tumult omkring ledelse og drift af kompagniet. Siden 2016 har Den fynske Opera haft ikke mindre end fire forskellige ledelser.

Odense Kommune, der hvert år leverer millioner i driftstilskud til Den Fynske Opera, besluttede et halvt år inden anmeldelsen at sætte kompagniet under skærpet tilsyn efter en granskning af kompagniets styring. Kommunen kritiserede i en redegørelse de administrative og økonomiske forhold og mistede på den baggrund til sidst tilliden til både ledelse og bestyrelse.

Ifølge dagens pressemeddelelse fra Den Fynske Opera har al balladen haft store omkostninger for omdømmet, og kompagniet ønsker nu at få renset navnet. Bestyrelsen har derfor besluttet, at sætte gang i en proces, der skal afdække hvordan.

»I kraft af politianmeldelsen samt megen negativ omtalte i medierne fra Thomas Storm og Connie Risoms side, …så ønsker vi nu, at den fulde sandhed kommer frem omkring Den Fynske Opera samt de involverede privatpersoner. Så den Fynske Operas omdømme kan blive fri for usande historier.

De menneskelige og økonomiske konsekvenser har været betragtelige for Den Fynske Opera, men vi står ved og er ambitiøse omkring vores kvaliteter og redelighed, ligesom vi er stolte af vores arbejde med at skabe kunst og opera af højeste kvalitet på Fyn. Derfor ønsker vi nu at få belyst hele sagen«, lyder det i pressemeddelelsen.

Læs mere: Den Fynske Operas bestyrelse politianmeldt

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER