Nyhed

Powerhouse for strygere åbner i Stradivarius’ hus

Powerhouse for strygere åbner i Stradivarius’ hus | Magasinet KLASSISK

I Cremona indvies i næste uge et nyt mekka for strygere i Stradivarius’ tidligere værksted og bolig. Indvielsen foregår på samme dato, hvor mesteren over alle violinbyggere i 1667 for første gang trådte over dørtærsklen til huset, der nu skal fungere som kultur- og uddannelsescenter for musikere og violinbyggere.

Den officielle åbning af Casa Stradivari foregår tirsdag, men allerede i dagene inden vil der være koncerter i huset. Den første koncert er med violinisten Fabrizio von Arx, der har taget initiativet til Stradivarius centret, mens den amerikanske pianist Kit Armstrong optræder ved den anden koncert, skriver den lokale avis, Cremona Sera.

Von Arx indstiftede sidste år et fond til at finansiere bevarelsen og renoveringen af Casa Stradivari. Huset i Cremona havde været forladt i flere år, men står nu frem med færdige værksteder til violinbyggere, faciliteter til musikere, blandt andet med en mindre koncertsal, bibliotek og lytterum samt en bolig til ophold for skiftende kunstnere.

Fondet, der har Fabrizio von Arx som kunstnerisk leder, ønsker at samspillet mellem studerende og professionelle musikere vil gavne udviklingen af nye talenter og samtidig inspirere de unge violinbyggere, som får til huse i Casa Stradivari. Håbet er at vække den ånd, der ansporede Stradivarius til hans enestående arbejde.

»Det var her, han udtænkte sin vision om resonans, og det er her Stradivarius-myten tog form i den store violinbyggers værksted. Det er med store følelser, at vi vækker Casa Stradivari til live igen, men også med et enormt engagement og ansvar. Dette hus vil byde på idérigdom og inspiration for de unge musikere. Fra det gamle værksted ønsker vi at iværksætte musikalske og kulturelle tiltag og sætte nyt skub i formidlingen af det klassiske repertoire – og af navnet Stradivarius ude i verden«, siger von Arx i en pressemeddelelse fra projektets start.

Foto: PR

LÆS OGSÅ

Nyt liv i Stradivarius’ sidste værksted

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER