Nyhed

Prisregnen fortsætter ned over Hans Abrahamsen

Så skete det igen. Hans Abrahamsens sangcyklus ‘Let me tell you’ modtager endnu mere kontant hæder i halen på Grawemeyer-og Gramophone-prisen som komponisten modtog tidligere på året. Denne gang har Nordisk Råd belønnet værket med den 350.000 kroner store musikpris.

»Det er indlysende for enhver, der hører Hans Abrahamsens sangcyklus ‘Let me tell you’, at det er et værk af meget høj kvalitet. Værket kan forstås på mange niveauer og udtrykker både substans og raffinement i alle sine skrøbelige men samtidig håndfast håndterede teksturer«, lyder det blandt andet i Nordisk Råds motivation for tildelingen.

‘Let me tell you’ er siden 2013 blevet opført 25 gange verden over. Det internationalt kritikerroste stykke er skrevet til sopranen Barbara Hannigan og er oprindeligt komponeret på bestilling af Berliner Filharmonikerne. I forårsnummeret af KLASSISK fik Hannigans indspilning med Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks under ledelse af Andris Nelsons fem stjerner af en begejstret anmelder.

Hans Abrahamsen modtog prisen mandag aften i DR Koncerthuset i København.

Foto: Lars Skaaning

Læs også: Utroligt værk, utrolig sopran | KLASSISK pladeanmeldelse

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER