Nyhed

Publikumsstormen på Elbfilharmonien løjer af

Presset på forsalget af billetter til Hamborgs dundrende publikumssucces, Elbfilharmonien, er ganske langsomt aftagende. Mens en standardkoncert i filharmoniens store sal i husets første år blev udsolgt på under et døgn, tog det sidste år en uge, og nu går der op til en måned, før de røde lygter bliver tændt. Men er du ikke ude, når biletterne bliver frigivet, er det dog stort set stadig umuligt at komme til fadet.

»Efterspørgslen er uendelig, nogle aftener kunne vi sælge sæderne ti gange«, siger direktør Christoph Lieben-Seutter til ugeavisen Die Zeit. Og succesen forpligter på kvaliteten.

»Huset skal håndtere den store forventning. Hver aften granskes med lup, og det, der ikke er topkvalitet, bliver straks offentligt kritiseret«, siger han.

Her ved slutningen af Elbfilharmoniens anden fulde sæson har huset på de små 1.000 dage, der er gået siden åbningen, budt på 1.539 koncerter og andre arrangementer. Det er i gennemsnit en koncert om dagen i begge husets sale. Mere end to millioner koncertpublikummer har gæstet huset i løbet af de sidste to år.

I begyndelsen af juni tog man imod besøgende nummer 10 million på koncerthusets udsigtsplatform, ‘Elphi Plaza’, Hamborgs nu mest besøgte seværdighed hvor der er gratis adgang.

Foto: Maxim Schulz / Elbphilharmonie

Læs også: Koncerthuset der næsten kæntrede | Reportage fra den nyåbnede Elbfilharmoni

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER