Nyhed

Sheku stormer ind på hitlisterne med Elgars cellokoncert

Sheku stormer ind på hitlisterne med Elgars cellokoncert | Magasinet KLASSISK

Sheku Kanneh-Mason, den unge, engelske cellist der skrev hitliste-historie med sit debutalbum for to år siden, gør det igen med sit aktuelle album, ‘Elgar’. Med udgivelsen er Sheku den første cellist nogensinde, der er landet på en engelsk top ti og den første britiske instrumentalist på en top ti i mere end tre årtier. Salgstallene har sendt Sheku til tops på den officielle klassiske hitliste og sikrede ham en 8. plads på listen over flest solgte albums i alle genrer i den første uge efter udgivelsen 10. januar.

Nøgleværket på albummet er en ny-indspilning af Elgars cellokoncert, optaget med London Symphony Orchestra under ledelse af chefdirigent Simon Rattle. Koncerten blev indspillet i de hæderkronede Abbey Road studier, hvor Elgar selv foretog den første optagelse af værket i 1931.

I det nye nummer af The Strad fortæller Sheku, at det oprindeligt var Jacqueline du Prés fortolkning af cellokoncerten med Daniel Barenboim og Philharmonia Orchestra, der gav ham blod på tanden til at lære den:

»Den indspilning fik en enorm indflydelse på mig: Da jeg var syv eller otte år, fik jeg foræret noderne og prøvede at spille ligesom hende. Allerede før jeg selv kunne spille cello ordentligt! Jeg syntes, det var utroligt, hvordan hun formåede at lægge så meget betydning i hver eneste tone. Jeg var virkelig, virkelig bevæget og forstod alle følelserne«.

Siden debutalbummet ‘Inspirations’ er Sheku blevet både berømt og folkekær i England, og udover mange anmelderroser er det også blevet til kongelig hæder, da dronning Elizabeth for nyligt tildelte cellisten ordenen ‘Member of the British Empire’, for hans »indsats for musikken«.

Det nye album har indtil videre fået blandede, overvejende lunkne, anmeldelser i den engelske presse, men lyttere og musikkøbere er åbenbart flintrende ligeglade. De har allerede hævet tommelfingeren for den 20-årige cellist, der stadig er konservatoriestuderende ved Royal Academy of Music i London.

Foto: Jake Turney

Hør Sheku Kanneh-Mason spille Elgars ‘Nimrod’ fra ‘Enigma-variationerne’

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER