Nyhed

Sigtelser mod italiensk operahus udvides

Den offentlige anklager i Torino udvider nu sigtelsen efter en sceneulykke i et af Italiens mest berømte operahuse, Teatro Regio. Under en opsætning af ‘Turandot’ i januar kom to af de optrædende til skade på grund af nedstyrtede kulissedele. Indtil videre har kun operahusets tidligere direktør været sigtet, men efter endte tekniske undersøgelser omfatter sigtelsen for uagtsomt at have bragt andres liv og helbred i fare også to andre medarbejdere, og kredsen af sigtede omfatter dermed tre personer på nuværende tidspunkt.

En stor måne, som var en del af scenografien, styrtede pludselig ned fra loftet midt i anden akt og skabte panik både på scenen og på publikumsrækkerne.
»Vi er ulykkelige over det, der er sket. Den eneste gode nyhed er, at sangernes tilstand ikke er alvorlig«, sagde daværende direktør Walter Vergnano efterfølgende.

Det italienske arbejdstilsyn beslaglagde de implicerede scenerekvisitter for at kunne gennemføre en rekonstruktion af hændelsen, og det er denne undersøgelse, der nu har fået anklageren til at interessere sig for de to nye sigtede, som foreløbig er omfattet af navneforbud.

Læs også: Scenografi-kollaps under opsætning af ‘Turandot’

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER