Nyhed

Sofapremiere på Wagner-opera

Sofapremiere på Wagner-opera | Magasinet KLASSISK

Der er godt nyt til Wagnerfans hjemme i stuerne. Den seneste corona-nedlukning af det europæiske musikliv betyder, at operahusene må ty til online videopremierer i stedet for at spille foran publikum i teatersalene. Det er skidt for meget men giver også en fordel, idet du kan nyde nogle af opsætningerne hjemme fra sofaen.

Fra Staatsoper Berlin kan du fra i dag gratis nyde premieren på den kontroversielle spanske instruktør, Calixto Bieitos, nyopsætning af ‘Lohengrin’. Og statsoperaens nye udgave af Wagners fortælling om den hemmelighedsfulde gralsridder Lohengrin og hans tvivlende hustru Elsa byder på et helt særligt scoop.

Stjernetenoren Roberto Alagna får nemlig sin Wagner-debut i titelrollen i operahuset på Unter den Linden, et parti han under stor ståhej trak sig fra lige inden premieren ved Bayreuth Festspillene for to år siden, da han ikke nåede at lære det godt nok.

Vi håber, at Alagna har lært lektien, når han skal synge overfor den litauiske sopran, Vida Miknevičiūtė (foto), i rollen som Elsa og den tyske bas René Pape, der optræder i partiet som Heinrich. For musikken i Wagners tre-akter står statsoperaens kapel og kor under ledelse af dirigenten Matthias Pintscher, der entrer podiet med stram sideskilning og sort mundbind.

Foto: Monika Rittershaus / Staatsoper Berlin

Du finder ‘Lohengrin’ i arte.tv’s Concert afsnit hér

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER