Nyhed

Spansk dirigent vinder konkurrence – og en post hos Rattle

Spansk dirigent vinder konkurrence - og en post hos Rattle | Magasinet KLASSISK

Den 29-årige spanier Julio Garcia Vico har vundet 16. udgave af den engelske dirigentkonkurrence Donatella Flick Conducting Competition i London. Med førstepladsen får Vico 130.000 kroner i hånden og en post i et år som assisterende dirigent hos London Symphony Orchestra under chefdirigent Simon Rattle og de prominente 1. gæstedirigenter, François-Xavier Roth og Gianandrea Noseda.

Vico var en af de i alt tyve unge dirigenter i konkurrencen, der blev afholdt i weekenden. I finalen besejrede han Martijn Dendievel fra Belgien og engelske Chloe Rooke, som også deltager i årets Malko Konkurrence.

I juryens pressemeddelelse kan man læse:

»Det sidste år har været en tid med enorm usikkerhed for musikere. Mange har stået over for betydelige udfordringer, og nogle forlader branchen helt. Så at opleve de unge deltageres færdigheder, musik og entusiasme har været virkelig opmuntrende. Vi sender vores hjerteligste lykønskning til Julio Garcia Vico, en værdig vinder, der som assisterende dirigent for London Symphony Orchestra får muligheden for at arbejde med nogle af de største dirigenter i verden«.

Den spanske dirigent, som både kan sit orkester- og operarepertoire, er godt i gang med karrieren og har tidligere vundet de vigtige tyske priser Den Tyske Dirigentpris, Bonn Operavenners pris og publikumsprisen fra Oscar og Vera Ritter Stiftelsen.

Priserne har givet ham adgang til at dirigere tyske orkestre som Beethoven Orchestra Bonn, Gürzenich-Orchester Köln, Hofer Symphoniker, Münchener Symphoniker, Nürnberger Symphoniker, Oper Köln, Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz og WDR Sinfonieorchester.

Donatella Flick Conducting Competition, der afholdes hvert andet år, fejrer i år 30-års jubilæum. Konkurrencen hjælper talentfulde unge dirigenter med at etablere en international karriere ved at bygge bro mellem undervisning og et liv som professionel. Blandt de tidligere vindere finder man bl.a. Elim Chan, i dag chefdirigent for Antwerpen Symfonikerne samt Thomas Søndergårds 1. gæstedirigent i Royal Scottish National Orchestra. Vinderen af 2018-udgaven var den unge tysker, Felix Mildenberger.

Foto: Hartmut Bühler

Læs mere: Bamberg Symfonikerne blænder op for dirigentkonkurrence

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER