Nyhed

Staatsoper Berlins nye opsætning af Wagners ‘Ring’ online kvit og frit

Staatsoper Berlins nye opsætning af Wagners ‘Ring’ online kvit og frit | Magasinet KLASSISK

Du kan nu opleve Staatsoper Berlins anmelderroste iscenesættelse af ‘Nibelungens Ring’, som i oktober og begyndelsen af november spillede i gennem tre fulde cykler i operahuset på Unter den Linden. Undervejs blev operaerne transmitteret online på ARTE.tv’s Concert platform, og her kan du gratis frem til 17. februar kan se instruktør Dmitri Tcherniakovs nyopsatte ‘Ring’ i hele sin udstrækning.

Statsoperaen opsatte Wagners tetralogi som en del af fejringen af Daniel Barenboims 80-års fødselsdag, og chefdirigenten skulle selv have stået på podiet. Barenboim måtte imidlertid opgive på grund af dårligt helbred. Opgaven blev i stedet lagt i hænderne på Wagner-eksperten Christian Thielemann, som har fået kæmpe ros for sin præstation.

Ved sidste gennemspilning af finaleoperaen ‘Ragnarok’ var der både buh og bravo fra publikum. Buh’erne var rettet mod instruktøren, mens sangerne og Thielemann modtog bravo’erne. Mange anmeldere anerkendte dog idéen om at skrælle Wagners fire kæmpedramaer ned til et gennemgående tema om »det menneskelige eksperiment« i Tcherniakovs iscenesættelse.

På sangerfronten fremhæver Das Opernmagazin sangerne Anja Kampe, Andreas Schager og Michael Volle for deres »fremragende præstationer« i de bærende partier som Brünnhilde, Siegfried og Wotan. »Denne trio gjorde den nye ‘Ring’-cyklus til en sand fejring af de store Wagner-stemmer«, skriver anmelderen Phillip Richter.

Se Ringen på ARTE Concert

Foto: Monika Rittershaus / Staatsoper Berlin

Læs mere: Ny opsætning af Wagners ‘Ring’-cyklus i Berlin udsat for protester

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER