Nyhed

Stem på danske kunstnere til BBC Awards 2017

Den Danske Strygekvartet er blevet nomineret til BBC Music Magazine Awards 2017 for sidste års internationalt anmelderroste album med værker af Thomas Adés, Per Nørgård og Hans Abrahamsen, og selvsamme Hans Abrahamsen er også nomineret for udgivelsen ‘let me tell you’.

I alt kæmper 21 femstjernede musikudgivelser i syv kategorier om prisen som årets bedste, og man finder Den Danske Strygekvartet i kategorien ‘Kammer’.

I BBC anmeldelsen, der ligger til grund for nomineringen af strygekvartetten, lyder det blandt andet:
»Vi synes at vade til knæene i fine, unge strygekvartetter for tiden, men Den Danske Strygekvartet skiller sig ud fra mængden i kraft af deres karakterfulde spil og intelligente, modige repertoire. Lige fra de sarte krusninger i Adès’ ‘Arcadiana’ over den tidlige muskuløse Abrahamsen og til Nørgaards kammerstykker byder de på intenst medrivende oplevelser i et fascinerende og givende lydunivers«.

Om Hans Abrahamsens ‘let me tell you’, der er nomineret i kategorien ‘Vokal’, lyder det:
»Der er dobbelt nydelse på denne indspilning. Først den storslåede komposition af Abrahamsen som med placeringen af Ofelia i hendes egen genskabte monolog skaber et helt uventet portræt af Shakespeares tragiske heltinde. Og dernæst den ubesværet udtryksfulde sopran, Barbara Hannigan, som smyger sig i Abrahamsens værk som en hånd i den fineste lammeskindshandske«.

Afstemningen løber frem til 24. februar. Alle de nominerede udgivelser er præsenterede med lydklip.

Foto: Caroline Bittencourt

Stem hér til BBC Music Magazine Awards 2017

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER