Nyhed

Stem på dit yndlingsorkester

Nu har du chancen for at stemme dit yndlingsorkester til tops. Når musikmagasinet Gramophones årlige ‘Classical Music Awards’ løber af stablen til september er der tilføjet en nye kategori i porteføljen: ‘Orchestra of the Year’.

Det er en publikumspris, og du har sammen med Gramophones læsere muligheden for at stemme på et af de otte nominerede symfoniorkestre og ensembler. Afstemningen løber frem til 31. juli, og vinderen bliver afsløret ved Gramophones prisuddeling, der afholdes 13. september i London.

»I en tid, hvor streaming-tjenester tilbyder et væld af indspillet musik, kan folk lytte til verdens store ensembler ved blot at trykke på en skærm. Vores liste fokuserer på otte ensembler, der har beriget musikkataloget i det forløbne år, og vi håber, at denne nye pris vil hjælpe med til at fejre deres ekstraordinære indsats«, siger Gramophones chefredaktør James Jolly.

Det er magasinets redaktører, der har udvalgt de nominerede til ‘Årets orkester’. Hvert ensemble er repræsenteret med to eller tre optagelser hver, og inden du skal stemme, kan du lytte til særlig kuraterede playlister på Spotify, Apple Music og Qobuz. Brug søgeordet »Orchestra2018« til at finde playlisterne på streamingtjenesterne.

Du kan tjekke listen med nominerede på Gramophones website, når du skal stemme på din favorit.

Foto: LSO | Simon Rattle og London Symphony Orchestra

Klik her for at se listen og stem på din favorit

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER